Software testen in design lingerie

Saturday , 9, April 2011 Comments Off on Software testen in design lingerie

De afgelopen maand is onze nationale lingerie koningin Marlies Dekkers in de diverse media negatief in het nieuws geweest, oa in ondernemersblad Sprout.
Het artikel leidde tot een welles-nietes spelletje over de onjuistheden in het financieel jaarverslag van de MD Group. Interessant zijn de lessen die we uit de gepubliceerde verhalen kunnen trekken, zie ook “8 lessen voor groeiende ondernemers”.

Zo noemt één van de geïnterviewde personen het ontbreken van een georganiseerde test bij de overgang naar nieuwe IT systemen. Logisch, als het ontwerpen van BH’s je core business is, staat je hoofd waarschijnlijk niet naar het testen van je nieuwe logistieke en financiële systemen. Ik kan me goed voorstellen dat je vertrouwt op de blauwe ogen van je ICT leverancier als hij zegt dat je systemen compatible zijn. Helaas is de praktijk vaak anders; een gedegen en vooral onafhankelijke test blijkt noodzakelijk om te bereiken dat ICT systemen en bedrijfskritieke processen naadloos op elkaar aansluiten. En zijn je processen op orde, dan zal het niet zo snel voorkomen dat er nog voor 1,9 miljoen aan niet verwerkte facturen ligt en je financiële cijfers niet kloppen.

Marlies geeft aan inmiddels weer winst te maken en enthousiast door te gaan met ontwerpen en verkopen. Ik ga minstens zo enthousiast door met het testen en implementeren van ICT, ook bij minder “stoute” opdrachtgevers.