Visitekaartjes en website van de doe-het-zelf winkel

Saturday , 5, March 2011 Comments Off on Visitekaartjes en website van de doe-het-zelf winkel

Vandaag ontving ik mijn nieuwe visitekaartjes, een week geleden besteld bij Vistaprint, u kent ze wel, die online drukkerij waar bijna elke week wel een reclameboodschap van in de bus valt.  Ik bedacht me hoe heerlijk het toch is om dit zelf in een verloren uurtje op een avond in elkaar te kunnen zetten. Nog geen 10 jaar geleden moest je daarvoor naar een drukker en kon pas enkele weken later je kaartjes in ontvangst nemen. Wat mij betreft een prima voorbeeld van IT die werkt en zijn waarde levert!

Ook mijn eigen website heb ik op een zaterdag gemaakt met hulp van de software van WordPress. Ook al iets waarvan het enkele jaren geleden onmogelijk was om zo iets te doen zonder de tussenkomst van een wizzkid!

Ik besef natuurlijk wel dat niet iedereen in de gelukkige omstandigheid is om de (vrijwel) onbeperkte mogelijkheden die de hedendaagse ICT ons biedt, naar wens in te zetten. Enige basiskennis van automatisering is natuurlijk wel noodzakelijk. Maar het is de gebruiker van ICT die tegenwoordig bepaalt hoe zijn eindproduct eruit komt te zien en niet meer de leverancier. Die zorgt alleen dat de mogelijkheden er zijn, en kennelijk kan dat (in hetgeval van Vistaprint en WordPress) tegen zeer geringe kosten. Ik gun het iedereen van harte om met ICT oplossingen te werken die echt hun waarde bewijzen zodat we echt datgene krijgen wat we wensen als gebruiker. We hoeven niet langer aan te modderen met halfslachtige of trage oplossingen. Want het kan, het bestaat, het is mogelijk! Echt waar!