Coda Financials implementatie

Tuesday , 14, February 2012 Comments Off on Coda Financials implementatie

Deze week was mijn, voorlopig, laatste werkdag bij Amvest, een ontwikkelaar en belegger in vastgoed.

Per 1 januari 2012 is Amvest overgestapt naar Coda Financials V12, Purchasing en Invoice Matching. Dit betekende een geheel nieuwe inrichting van twee deelsystemen voor factuur- en opdrachtmanagement en een conversie van de oude financiële administratie naar de nieuwe webversie van Coda.

De consultants van leverancier Unit4, namen de technische inrichting en conversie voor hun rekening. TH Consultancy was ingehuurd om de opdrachtgever te ondersteunen bij de interne organisatie van dit project: het testen, inventariseren van gebruikerswensen, bijhouden van issues en het geven van instructie.

Door een succesvolle samenwerking van opdrachtgever (Amvest), ICT leverancier (Unit4) en onafhankelijk test- en implementatie deskundige (TH-Consultancy), is de invoering in januari 2012 bijna geruisloos verlopen. Op het moment dat het nieuwe boekjaar opende, stond het ingerichte en goed geteste systeem klaar. De werkinstructies waren gereed en gedurende de eerste maand was ik beschikbaar voor instructie en vragen. Gevolg was dat de gebruikers direct aan de slag konden en enthousiast waren over het gebruikersgemak en de inzichtelijkheid van de nieuwe software.